top of page

ANGST VOOR DE TANDARTS

Behandeling van patiënten met angst

Impressie in de kamer bij bydorp tandartsen

BANG VOOR DE BEHANDELING?

WIJ HEBBEN HIER RUIM BEGRIP VOOR!


Voor de afspraak bij de tandarts hebben veel mensen slapeloze nachten, verminderde eetlust en de neiging om allerlei smoesjes te verzinnen om de afspraak te kunnen afzeggen. Als u zich hierin herkent: u bent echt niet de enige! 

De belangrijkste oorzaak is angst voor pijn. Angst kan ook ontstaan door eerdere ervaringen, verhalen van anderen of schaamte voor het gebit. Er bestaan nogal wat verschillende angsten. Waar de angst ook vandaan komt, het is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Bij sommigen gaat het zover dat zij jarenlang niet bij de tandarts komen, met alle gevolgen voor het gebit van dien.

ANGST VOOR DE TANDARTS IS NIET NODIG

Bent u angstig? Schroom niet en geef het aan bij de balie of de tandarts. Wij nemen uw angst voor de tandarts serieus en zijn gewend om patiënten met angst te behandelen. Onze tandartsen stellen u gerust, vertellen u exact wat ze doen en wat u te wachten staat, werken vlot, laten u niet onnodig wachten en voeren niet meer behandelingen uit dan nodig. Hierdoor kan de angst in veel gevallen overwonnen worden. Verder kunnen we, in overleg met u, verschillende mogelijkheden voor pijnbestrijding inzetten.


 

bottom of page